Elvi Ignatius

Elvi Alina Ignatius

s. 15.8.1885

k. 3.11.1971

 

Elvi Ignatius kävi keskikoulun Rauman Yhteislyseossa. Helsingin Käsityöseminaarin opettajaosastolta hän valmistui vuonna 1908. Kun opettajan paikkoja ei tuolloin heti ollut, Elvi aloitti seuraavana vuonna työskentelyn kassanhoitajana Suomen Hypoteek­kiyhdistyksessä ja oli siinä toimessa vuoteen 1947.

 

Elvi harrasti myös yhdistystoimintaa. Hän oli Helsingin Nais­voimistelijain ja Suomen Käsityön Ystävien johtokunnan sekä Suomen Naisten Liikuntakasvatusliiton hallituksen jäsen.

 

Hän hankki omistukseensa Linnasuon pientilan Pakinkylästä, nykyisestä Pakilasta, yhdessä Aino Suppasen kanssa. Alkuaikoina sinne kuljettiin Helsingistä ensin junalla Oulunkylään ja sieltä jalkaisi Elontielle. Siellä viljeltiin vihanneksia, oli marjapensaita ja omenapuita. Pelto oli vuokrattu pois. Linnasuo oli paikka, jonne sukulaiset olivat tervetulleita ja jossa he myös mielellään vierailivat. – 1960-luvun loppupuolella alueel­le rakennettiin rivitaloja, jollaisesta mm. Martti ja Eva Tulenheimon tytär Marjatta Tyrkkö hankki osakkeen. Hänen pihal­laan kasvoi komea tammi – myöhemmin selvisi, että se oli Elvin istuttama.

 

Elvi teki 1920-1930-luvuilla retkiä voimistelijaystäviensä kanssa mm. Lappiin. Yöt nukuttiin teltassa ja päivät patikoi­tiin maastossa – siihen aikaan se oli uutta ja harvinaista. Myös muut Suomen Naisten Liikuntakas­vatusliiton jäsenet olivat ahkeria Lapinkävijöitä.

 

Perheen ja tuttavien kesken Elviä sanottiin Prelliksi.