Ester Ignatius

Ester Helena Ignatius

s. 9.1.1887

k. 6.7.1971

 

Ester Ignatius kävi Rauman Yhteislyseota seitsemän luokkaa, kunnes erosi koulusta vuonna 1905. Sittemmin hän opiskeli piirustusta Taideyhdistyksen piirustuskoulussa ja maalausta eri taiteilijoiden johdolla. Vuodesta 1913 alkaen hän työsken­teli sisäasiainministeriön arkistonhoitajana vuoteen 1953 saakka.

 

Katulähetystyössä hän oli mukana hyvin paljon. Hän osallistui katulähetyskokouksiin ja teki paljon tekstaustöitä mm. adresse­ja katulähetyksen tarpeisiin. Lisäksi hän voimisteli Helsingin Naisvoimistelijoissa.

 

Linnasuossa hän kävi tekemässä puutarhatöitä Elvin kanssa. Hankittuaan oman siirtolapuutarhapalstan Herttoniemessä, hän alkoi työskennellä siellä kesäisin. Sen marjoista ja muista tuotteista saivat nauttia myös lähisukulaiset.

 

”Estin” vakiolausahdus oli ’mull on niin kiiru’ ja niin todella olikin. Nuorempana hän maalasi öljy- ja vesiväritöitä, myöhem­min pääasiassa posliinia, varsinkin kahvikuppeja, joita häneltä yhtenään toivottiinkin. Myös batiikki- ja nahkaplastiikkatöissä hänen taiteelliset kykynsä paljastuivat. Hän kuului pienen piirin maalausseuraan, joka koostui hänen taiteilijaystävis­tään.