Klaus ja Gunnel Meurman

Klaus Antti Hjalmar Meurman

s. 4.2.1919

k. 3.3.1969

 

Klaus Meurman pääsi ylioppilaaksi Tampereen Suomalaisesta yhteiskoulusta ja valmistui diplomi-insinööriksi Helsingin Teknillisestä Korkeakoulusta vuonna 1945.

 

Hän joutui opiskeluaikanaan asepalvelukseen, joka sodan tähden jatkui vuoteen 1944 saakka. Sodan jälkeen hän toimi Tampereen lentokonetehtaan palveluksessa vuoteen 1955 asti, jolloin hän siirtyi Wihuri Oy:n Autolan myyntipäälliköksi ja vuonna 1957 toimitusjohtajaksi. Tässä toimessa hän oli varhaiseen kuole­maan­sa saakka. Varsinaisen toimensa ohella hän oli Wihurin rahas­tojen hallintojohtajana vuosina 1962-1969.

 

Klaus Meurman oli pidetty ihminen sekä työ- että yksityiselä­mässä. Hän osasi aina ottaa toiset ihmiset huomioon. Hän oli ahkera, oikeudenmukainen ja erittäin huumorintajuinen.

 

Tekniikka oli ammatin ohella rakas harrastus Klaus Meurmanille. Hän opetti Antti-pojalleen autolla, traktorilla ja veneellä ajamisen hienouksia jo pienestä pitäen. Työnsä puolesta hän seurasi aktiivisesti Suomen autourheilua osallistuen usein myös kilpailujärjestelyihin.

 

Raskas työelämä vaati matkailua ja edustamista. Sen vastapai­nok­si Klaus Meurman harrasti Kangasalla maanviljelystä omista­mal­laan Varsamäen tilalla. Perhe vietti kaikki kesät Varsamäes­sä, jolloin veneiltiin, retkeiltiin Roineen saarissa, kalastet­tiin ja samoiltiin metsissä.

 

 

 

Gunnel Dagny Victoria Meurman o.s. Moring

s. 11.9.1917

k.  4.2.1983

 

Gunnel Meurmanin isä Karl Evald Moring oli aluemetsähoitajana syntymäkaupungissaan Hämeenlinnassa. Äiti Sigrid Victoria Hertzberg oli kotoisin Tyrväältä. Perhe asui Hämeenlinnassa, josta tuli Gunnelin rakas kotikaupunki ja jossa hän tapasi tulevan miehensä, kun tämä oli siellä asevelvollisuuttaan suorittamassa.

 

Gunnel Meurman pääsi ylioppilaaksi Hämeenlinnan Suomalaisesta yhteiskoulusta ja opiskeli Hämeenlinnassa Wetterhoffin Kotite­ol­lisuusopistossa. Opiskelu keskeytyi talvisodan alkaessa. Gunnel jatkoi opintojaan Tampereen kauppaopistossa, jossa suoritti ylioppilasmerkonomin tutkinnon. Sen jälkeen hän toimi muutaman vuoden kirjeenvaihtajana Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

 

Avioliiton aikana Gunnel Meurman hoiti kotia ja lapsia. Hän oli taitava käsityöihminen ja erinomainen kokki. Hän oli aina iloinen ja seurallinen. Sukurakkaat Klaus ja Gunnel seurus­telivat ahkerasti sukulaistensa ja ystäviensä kanssa.

 

Perheen yhteisiä harrastuksia olivat myös erilaiset seurapelit ja erityisesti Gunnelille bridgen pelaaminen. Ulkomaanmatkailua harrastettiin myös ahkerasti.