Agathon Meurmanin 190-vuotismuistojuhla

Sukuseura järjesti 9.10.2016 Agathon Meurmanin 190-vuotismuistojuhlan Katajanokalla Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseossa.  Juhlaa edelsi muistolaatan paljastus Kontio-kiinteistössä, jossa Agathon eli elämänsä viimeiset vuodet 1899-1909. Muistolaatan on suunnitellut Hannele Grönlund, ja sen valmisti Versaali Oy. Laattaan on kiinnitetty Emil Wikströmin Agathonin 100-vuotismuistoksi lyötetty mitali. Taloyhtiön puolesta arkkitehti Tom Cederqvist antoi merkittävän avun laatan aikaansaamiseksi.

muistolaatta Kontio-kiinteistössä

Juhlassa musisoivat Tuomas ja Ilkka Meurman.

Antti Tulenheimo kertoi Agathonin lasten välisestä kirjeenvaihdosta, jota hän oli tutkinut.

Lopuksi Hannu Karvonen piti esitelmän ”Agathon eestä – Agathon takaa – Agathon istuu – Agathon makaa”.

Osallistujia juhlaan oli noin 50.

Kuvat juhlasta: Linda Meurman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *